subota, 15. februar 2020.

Održan prvi ovogodišnji „Beogradski noćni market”

Prvi ovogodišnji „Beogradski noćni market”, koji na pijaci „Blok 44” tradicionalno organizuju „Gradske pijace” i „BGD market” pod sloganom „Ljubav i vino”, okupio je sinoć veliki broj stanovnika Beograda svih generacija. Veliko interesovanje vladalo je za raznovrsnu ponudu gastronomskog dela ove manifestacije, kao što su zimnica, džemovi sa začinskim biljem, razne vrste sireva, voćnih namaza, sušenog voća, kao i tradicionalnih i autentičnih domaćih specijaliteta.

U danu posvećenom ljubavi, vinogradarima, vinarima i ljubiteljima vina, na pijaci je bio veći broj izlagača iz oblasti vinarstva, kao i mnogobrojni ljubitelji vina.

Osim poljoprivrednih proizvođača „šampiona pijaca”, na ovoj muzičko-gastronomskoj manifestaciji predstavile su se i male porodične radionice, ne samo hranom već i pićem pripremljenim za ovu priliku. Ovaj ambijent upotpunili su novi i stari muzički hitovi uz di-džeja.

JKP „Gradske pijace” i „BGD market” već četvrtu godinu zaredom organizuju „Beogradski noćni market”, koji je uvek nailazio na veliko interesovanje stanovnika Beograda i turista, i do sada ugostio oko pola miliona posetilaca, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća.