subota, 15. februar 2020.

Predstavljanje Beograda u Bugarskoj

„Beograd je srce Balkana” – naziv je programa u godišnjem katalogu najvećeg bugarskog turoperatora „Bohemija” predstavljenom na sajmu turizma „Holiday&Spa Expo 2020” u Sofiji, pred oko 150 bugarskih turističkih agencija i predstavnika medija, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Tim povodom, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković organizovao je sastanak sa predstavnicima gradova prisutnih na sajmu – Niša, Novog Sada, Trebinja, Banjaluke, Leskovca, Loznice, Požarevca, predstavnicima banjskih centara iz Srbije i vlasnikom i direktorom najvećeg turoperatora iz Bugarske Bajkom Bajkovim. Tema sastanka bila je zastupljenost turističkog proizvoda balkanskih gradova i njihovo uobličavanje u jedinstvenu ponudu za treća tržišta, a prisustvovali su i direktor Nacionalne agencije za promociju turizma Severne Makedonije Ljupčo Janevski i direktor HORES-a Georgi Genov.

Jedinstven stav učesnika je da ubrzan razvoj turizma u gradovima na Balkanu upućuje na potrebu povezivanja nosilaca razvoja turizma, kao i integrisanje potencijala i sredstava namenjeih promotivnim aktivnostima na dalekim tržištima. Na sastanku su učestvovali ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji su tom prilikom visoko ocenili nastup turističke privrede Beograda i Srbije na ovom sajmu.

Organizator nastupa na 37. Međunarodnom sajmu turizma „Holiday & Spa Expo 2020”, koji se održava od 13. do 15. februara u Sofiji, jeste Turistička organizacija Srbije. Brojnim posetiocima predstavljeno je kulturno-istorijsko nasleđe, ponuda za gradski odmor u Beogradu i mogućnosti za poslovni turizam, kao osnovne okosnice za ovogodišnju promociju na sajmu. Veliki broj bugarskih novinara bio je zainteresovan da sazna više o aktuelnostima naše turističke ponude u ovoj sezoni.