nedelja, 16. februar 2020.

Rekonstrukcija Ulice miljakovačke staze

Danas su počeli radovi na proširenju i obnovi Ulice miljakovačke staze, koja povezuje naselja Sunčani breg i Miljakovac 3. Radove na inicijativu Gradske opštine Rakovica izvodi JKP „Beograd-put”, a planirano je proširenje i rekonstrukcija na trasi dužine većoj od jednog kilometra, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Radove su danas obišli član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Vladan Kocić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, narodna poslanica iz Rakovice Dušica Stojković, kao i članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić.

Oni su o dinamici radova i poštovanju rokova razgovarali sa radnicima JKP „Beograd-put”, kao i s građanima naselja Sunčani breg.

Ulica koja se rekonstruiše izgrađena je 2015. godine sredstvima Opštine Rakovica. Izgradnjom saobraćajnice prvi put su povezana naselja Sunčani breg i Miljakovac 3 , gde je 2016. godine puštena u rad produžena linija 505, koja povezuje ova dva naselja i ostatak Rakovice. U prethodnih nekoliko godina, u Rakovici je asfaltirano više od 100 ulica, ukupne dužine veće od 70 kilometara.