utorak, 18. februar 2020.

Spakovani paketi za zemunske bebe

Opština Zemun pripremila je pakete za zemunske bebe koji će biti podeljeni roditeljima beba rođenih na teritoriji opštine od 1. januara ove godine, saopšteno je iz ove opštine.

U akciji pakovanja ovih paketa učestvovao je predsednik opštine Dejan Matić sa zaposlenima.

– Bebi-paketi sadrže sve ono što je potrebno u prvim mesecima za zbrinjavanje novog člana porodice. Ovom i sličnim akcijama želimo još aktivnije da pomognemo porodicama na putu roditeljstva. Projekat „Zemunska beba” sve nas čini izuzetno srećnima. Angažovali smo naše timove kako bi paketi bili kvalitetni, korisni, brzo upakovani i brzo stigli do najmlađih Zemunaca – rekao je predsednik Matić i pozvao privrednike da donacijama bebi-proizvoda povećaju vrednost ovih paketa i na taj način zajedno sa Opštinom Zemun i Fondom „Mala Milica Rakić iz Batajnice” pomognu porodicama.

U okviru odgovorne socijalne politike ova opština svakog 1. januara daruje novčanu poklon-čestitku mamama prvih rođenih beba, organizuje podelu auto-sedišta roditeljima, daruje đake prvake rančevima i priborom za školu, nagrađuje vukovce i sve učenike koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima. Takođe, ulaže u vrtiće, školsku infrastrukturu, parkove, igrališta, sportske terene i u sve ono što čini zdravo odrastanje najmlađih.