sreda, 25. mart 2020.

Sve više upravnika stambenih zgrada volontira u Rakovici

Volonterski servis Opštine Rakovica dobija pomoć i od pojedinih profesionalnih upravnika koji obilaze starije sugrađane i slabije pokretne komšije, saopšteno je iz ove opštine.

Profesionalni upravnik Stefan Živković vodi računa o 11 stambenih zgrada u Rakovici. On je danas posetio dve komšinice starije od 65 godina u ulicama Petra Konjovića i Vidikovački venac, kojima je odneo neophodne namirnice, sredstva za higijenu i lekove.

– Kao profesionalni upravnik koji vodi računa od 11 stambenih zgrada u Rakovici, osetio sam dužnost da u ovom trenutku pomognem komšijama koje imaju više od 65 godina, kao i slabo pokretnima. Naš posao nije samo da brinemo o zgradi već i o ljudima koji tu žive. Veoma je bitno da u ovim trenucima pokažemo solidarnost i zato pozivam i upravnike drugih zgrada, mlađe komšije i sve druge koji su u stanju da pomognu, da budu na raspolaganju starijim komšijama i svima drugima kojima je pomoć potrebna – rekao je Živković.

On je na ulazima stambenih zgrada koje održava zalepio plakate sa telefonima kol-centra Opštine Rakovica, kao i drugim važnim informacijama.

Opština Rakovica još jednom podseća na to da tokom trajanja vanrednog stanja pomaže svojim najstarijim sugrađanima koji moraju da ostanu u svojim domovima kako bi se zaštitili od virusa. Opština je organizovala kol-centar i volontersku službu koja je svakog dana na raspolaganju starijima za dostavu namirnica, sredstava za higijenu i lekova.

Građanima su na raspolaganju telefoni 011/7850-154 (od 8 do 16 časova), 011/3582-582 i 065/3582-582 (na raspolaganju 24 časa), kao i imejl-adrese: seniorirakovice@gmail.com i seniorirakovice@rakovica.rs.