subota, 28. mart 2020.

Veliki kontingent pomoći iz Kine stigao za grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović primili su danas u Starom dvoru veliki kontingent pomoći iz Kine namenjen gradu Beogradu.

Oni su naveli da je iz Pekinga od „Elefant alijanse” stiglo 48.000 zaštitinih maski, 2.000 zaštitnih odela i velika količina dezinfekcionih sredstava, koja će vrlo brzo biti raspoređena onima kojima je zaštitna oprema u borbi protiv virusa korona najpotrebnija.

– Kineske kompanije, naši kineski prijatelji sa kojima mi sarađujemo dugi niz godina, nakon apela predsednika Vučića i prvog kontingenta pomoći koji nam je stigao, javljaju se svakog dana i sada nam je stigao jedan kontingent pomoći. Velika zahvalnost Kini na pomoći i prijateljstvu, što se može videti i u porukama na srpskom i kineskom jeziku –  rekao je Tanjugu pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, prethodno je već stigla pomoć od kineskih kompanija koje rade u Beogradu i Srbiji.

– Pre četiri dana je došlo120.000 maski za Beograd, tako da smo za ovih nedelju dana dobili dosta pomoći, što je veoma važno zato što su ove maske već na terenu kod svih onih koji rade u našim javnim komunalnim preduzećima, službama, Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju, odnosno kod svih onih kojima je neophodno da se zaštite, ali i da zaštite druge – naveo je Mladenović.

On je istakao da je ovo još jedan dokaz velikog prijateljstva između dva naroda.

– Velika zahvalnost kineskom narodu, svim kompanijama koje se interesuju, kao i Ambasadi Kine u Beogradu, koja sve ove kontakte prosleđuje. Radimo svi zajedno na ovom poslu i nadam se da će oni apeli upućeni sugrađanima da ostanu kod kuće dati rezultate. Dajte da se svi uključimo, različiti su nivoi pomoći, ali ako ostanemo kod kuće, pomoći ćemo da se virus ne širi. A mi ćemo gledati da kao Grad Beograd budemo dostupni svakom građaninu, u svakom smislu, posebno najstarijim sugrađanima, kao što to činimo proteklih nedelja – istakao je Mladenović.