utorak, 31. mart 2020.

Vesić: U Beogradu se gradi i tokom vanrednog stanja

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da poslovi građevinarstva nisu stali u Beogradu tokom vanrednog stanja, što je, kako je istakao, veoma važan osnov za brži ekonomski oporavak u narednom periodu, kada se izborimo sa epidemijom virusa korona.

Vesić je precizirao da se tokom protekle dve nedelje u budžet Grada od doprinosa za građevinsko zemljište i prodaje lokacija za izgradnju slilo preko 600 miliona dinara.

– U prvoj polovini aprila očekujemo još oko 500 miliona dinara. To ukazuje na činjenicu da se u Beogradu i u uslovima vanrednog stanja i smanjene privredne aktivnosti ulaže u izgradnju, te da investitori i dalje veruju da je ulaganje u Beograd dobra investicija – rekao je zamenik gradonačelnika gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi.

Prema njegovim rečima, kako bi se investitorima izdale građevinske ili upotrebne dozvole, od uvođenja vanrednog stanja pregledano 75 projekata i urađeno isto toliko obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, za neto površinu stambeno-poslovnih objekata od 40.696 kvadratnih metara.

– Na osnovu sačinjenih obračuna, u budžet Grada uplaćeno je 509,5 miliona dinara. Dodatna sredstva su obezbeđena prodajom zemljišta u javnoj svojini Grada, u Privrednoj zoni „Gornji Zemun” uz Batajnički drum. Zemljište je prodato investitoru koji je na javnom nadmetanju ponudio 103,5 miliona dinara za lokaciju površine 7.276 kvadratnih metara, na kojoj se mogu graditi objekti namenjeni za privredne delatnosti – objasnio je Vesić.