petak, 10. april 2020.

Uručena pomoć domovima za stara lica

Predsednik opštine Zemun i komandant Štaba za vanredne situacije ove opštine Dejan Matić i zamenik predsednika opštine Damir Kovačević, uručili su danas zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva i set higijenskih preparata za 24 doma za stara lica.

– Preventivno postupanje u ovakvim situacijama je neophodno. Korišćenje zaštitne opreme, održavanje lične higijene i higijene radnog i smeštajnog prostora, kao i dezinfikovanje površina obavlja se u cilju zaštite od virusa korona. Stariji sugrađani i korisnici domova za stara lica jesu najosetljivija kategorija stanovništva i naša je obaveza da štitimo njihovo zdravlje – rekao je Matić i apelovao na vlasnike i zaposlene u domovima da prate sve mere zaštite, reaguju blagovremeno i potraže pomoć Opštine u eventualnim kriznim situacijama.

U cilju preveniranja ulaska virusa korona u domove za stare, predsednik Matić je prošle nedelje održao sastanak sa predstavnicima domova sa teritorije opštine Zemun, na kojem su dogovorene mere postupanja i uspostavljene procedure komunikacije kako sa opštinom, tako i sa Domom zdravlja „Zemun”.