petak, 10. april 2020.

Vesić: Ovo je vreme solidarnosti

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas krojačice novobeogradske firme „Loka Uniom” koje su prošle nedelje izradile 220 uniformi, sa grbom Beograda, a koje je potom grad donirao medicinskom osoblju Infektivne klinike. Vesić je precizirao da je zajedno sa svojim prijateljima obezbedio materijale i odrekao se dve plate kako bi osoblje Infektivne klinike dobilo nove uniforme. 

– Svi zajedno uradili smo divnu stvar. Onima koji su naši heroji, koji brinu o pacijentima, bore se za njihov život i koji su na prvoj liniji odbrane, uspeli smo da doniramo uniforme. Došao sam da zahvalim ovim vrednim radnicama, ali i da primim još trideset uniformi, koje je firma o svom trošku izradila i koje će biti donirane medicinskom osoblju. Ovo je vreme kada svi pokazujemo solidarnost i ako se nešto dobro desilo u ovoj krizi, jeste upravo to što da smo postali solidarni – rekao je Vesić. 

Zamenik gradonačelnika izrazio je nadu da će solidarnost i dobrota ostati i nakon ove krize, te da ćemo shvatiti da uvek treba da se oslanjamo jedni na druge. 

– Ljudi i žive da bi jedni drugima pomagali – poručio je Vesić. 

Vlasnica firme „Loka Uniom” Olivera Broćić Milutinović rekla je da su se, od kako je u našoj zemlji proglašena epidemija virusa korona, preorijentisali na proizvodnju maski koje su poklanjali svojim kupcima – ugostiteljskim objektima, pekarama, mesarama, supermarketima…

U prve dve nedelje, navela je, poklonili su nekoliko hiljada maski, nakon čega su se rado odazvali pozivu da besplatno sašiju uniforme za zaposlene na Infektivnoj klinici, te odlučili da i sami sašiju 30 uniformi za još neke zdravstvene radnike.