sreda, 15. april 2020.

Nova akcija Grada i operskih umetnika „Opera nad Beogradom”

Grad Beograd je u saradnji sa operskim umetnicima, u okviru akcije „Ostani kod kuće”, pokrenuo projekat „Opera nad Beogradom” u kojem su naši poznati operski pevači izvođenjem najlepših muzičkih arija dali svoj doprinos u pružanju podrške svim građanima za vreme pandemije virusa korona.

Operski umetnici ovim poklonom namenjenim za sve Beograđane pozivaju ih da za vreme predstojećih uskršnjih praznika najradosnije dane provedu kod svojih kuća uz muziku, slušajući operske pevače, i to Jasminu Trumbetaš (sopran), Sanju Kerkez (sopran), Jelenu Vlahović (mecosopran), Mariju Jelić (sopran) i Ivana Tomaševa (bas).

Zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović istakla je da je ovo još jedna akcija Beograda – kulturni sadržaj u kojem će svi građani prestonice uživati kod svojih kuća.

–„Opera nad Beogradom” je, pre svega, poklon naših operskih umetnika svom gradu, svojim sugrađanima u trenutku kada se svi zajedno borimo protiv virusa koji je zahvatio ceo svet, pa tako i našu zemlju. Građani će slušajući naše fenomenalne operske umetnike, koji će izvoditi najpoznatije svetske arije, uživati u svojim domovima i tako sačuvati svoje živote i svojih bližnjih. Apelujem na građane da budu odgovorni i solidarni zato što ćemo samo zajedno pobediti ovu pošast, a mi ćemo, kao Grad Beograd, u toj borbi nastojati da Beograđanima trenutke provedene kod svojih kuća ispunimo kvalitetnim kulturnim sadržajem – rekla je Radulovićeva.

Podsekretarka za kulturu Gordana Goncić je ovim povodom navela da čuvajući sebe, čuvamo i druge i Beograd.

– Najlepše operske arije, kao čuvari našeg Beograda, poručuju da samo ukoliko smo solidarni i odgovorni, možemo svi zajedno da pobedimo pandemiju, kao i to da nismo sami i da čuvajući sebe i druge, čuvamo i naš Beograd – poručila je Goncićeva.

Muzičke arije operskih pevača u okviru „Opere nad Beogradom” mogu da se pogledaju na Jutjub kanalu „SigurnoKodKuće”.