utorak, 21. april 2020.

Foto-konkurs „Tajne bakine kuhinje”

U okviru umetničkog konkursa „Nema frke uz unuke”, koji je Dečji kulturni centar Beograda raspisao usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, ove nedelje otvara se nova tema pod nazivom „Tajne bakine kuhinje”. Konkurs će trajati od 22. aprila do 5. maja.

Kako je saopšteno iz Dečjeg kulturnog centra, mladi kreativci, uzrasta od tri do 18 godina, mogu pokazati svoje kulinarsko umeće i po bakinom receptu napraviti slaniše ili slatkiše. Potrebno je da fotografišu svoj rad i da recept sa fotografijom pošalju na imejl: zabakeideke@dkcb.rs ili na Fejsbuk grupu „Kreativna deca za bake i deke sa heštegom” #kreativnadecazabakeideke. 

Autori najboljih radova dobiće nagrade koje će im biti uručene nakon završetka vanrednog stanja, na svečanom otvaranju izložbe u galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda, u Takovskoj 8. 

Propozicije konkursa su sledeće: slaniši ili slatkiši treba da budu pripremljeni po bakinom receptu, da budu napravljeni od 22. aprila do 5. maja, i to samostalno (dozvoljena je mala pomoć ukućana), a uz radove i recepte treba poslati podatke – ime i prezime deteta, uzrast, grad, naziv recepta, ime bake.

Umetnički konkurs posvećen bakama i dekama „Nema frke uz unuke” naišao je na izuzetan odziv dece i mladih iz cele Srbije i dijaspore. Na konkurs je stiglo preko hiljadu radova, a do sada je nagrađeno 270.

– Koristeći maštu i različite umetničke medije, najmlađi su pokazali bakama i dekama da misle na njih, da ih vole i grle iako fizički nisu pored njih. Iskazujući svoje emocije crtežom, muzikom i poezijom, pokazali su ljubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama, onako iskreno kako samo deca to umeju. Svojim stvaralaštvom pokazali su da ljubav nikad nije u izolaciji i samoći – istakao je Dragan Marić, direktor Dečjeg kulturnog centra Beograda, i pozvao mališane da i dalje budu aktivni i pokažu kreativnost svojim učešćem na konkursu „Tajne bakine kuhinje”.