ponedeljak, 4. maj 2020.

Javni prevoz jedan od najvažnijih u funkcionisanju grada

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je danas da se 8. maja javni prevoz u Beogradu vraća i da će se to dešavati postepeno. On je dodao da do petka funkcionišu koridorske linije, njih 34, koje su uvedene kao nužnost za prevoz zdravstvenih radnika i ljudi koji su imali radnu obavezu.

– Zaposleni su prva kategorija lica koja će koristiti prevoz od petka, a za to će im biti neophodna personalizovana „bus plus” kartica sa mesečnom dopunom A1 ili A2, bez radnog naloga, kao i zaposleni sa jednodnevnom, trodnevnom ili petodnevnom „bus plus” karticom, uz radni nalog poslodavca – rekao je Mladenović za TV Prva.

On je naglasio da Grad sledi preporuke Republičkog kriznog štaba, te da je upravo ovaj datum preporučen za ponovno uspostavljanje javnog prevoza u glavnom gradu. 

– Spremni smo za to. Dezinfekcija vozila je obavljena. Planiran je ulazak na prva vrata, gde će putnike dočekivati kontrolori – redari. Putnici će morati da imaju zaštitnu opremu. Vozači će biti odeljeni od putnika i takođe će imati zaštitnu opremu. U vozilima će biti obeležena mesta i za stajanje i za sedenje, kao i na stajalištima. Sve je to urađeno jer je javni prevoz jedan od najvažnijih u funkcionisanju čitavog gradskog sistema – istakao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je dodao da sve mere imaju za cilj smanjenje kontakata među ljudima i sprečavanje širenja zaraze. On je najavio da će Gradski štab za vanredne situacije sve pratiti na dnevnom nivou, kao i do sada, napominjući da je od početka vanrednog stanja održano 38 sednica, kako bi se implementirale sve odluke, preporuke, uredbe i slično. Osim toga, na dnevnom nivou prate se i sve ostale funkcije, da bi se kreirale i sprovodile sve mere i olakšao život u gradu.