utorak, 19. maj 2020.

Nova Galenika do kraja nedelje dobija novu uređenu zelenu površinu

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić i načelnica Uprave ove opštine Katarina Zrilić obišli su danas radove na uređenju zelene površine u Ulici Jovana Stojisavljevića 39-41 u naselju Nova Galenika, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Budući da su epidemiološke mere u vezi sa sprečavanjem i suzbijanjem virusa korona još uvek na snazi, predsednik Matić je radnicima podelio zaštitne maske i rukavice i tom prilikom poručio da je Opština Zemun prva opština koja je krenula sa uređenjem urbanih džepova.

– Opštinske službe su evidentirale devastirane površine na teritoriji cele opštine, te smo napravili dogovor sa građanima, uradili kvalitetne projekte i obezbedili sredstva iz budžeta. Već smo uredili zapuštene zelene površine u ulicama Filipa Višnjića, Karađorđevoj, Karlovačkoj, na uglu Krajiške i Kupreške, kao i unutarblokovske površine u ulicama Karađorđev trg i 22. oktobra. Pored ove lokacije u naselju Nova Galenika, građani mogu da očekuju ubrzo završetak radova i u Ulici Svetozara Papića – rekao je Matić i naglasio da je prioritet ravnomeran razvoj Zemuna.

Predsednik opštine je naveo da se uređuje i lokacija u Zemun polju u Ulici Franje Krča, kao i da je u toku izrada projekata za uređenje unutarblokovskih površina u Prvomajskoj ulici i za nekoliko lokacija u naselju Batajnica, gde će se raditi zapuštene zelene površine.

– Sve lokacije dogovaramo sa građanima i sadržaji se kreiraju po njihovoj meri. Dakle, to su zelene površine, mali vrtovi i bašte, sa klupama i sadržajima za najmlađe i one nešto starije. Sve zelene površine se rade u skladu sa uslovima koje propisuje JKP „Zelenilo – Beograd”, poštujući standarde o bezbednosti dečjih igrališta. Važno nam je da našoj deci omogućimo pristup kvalitetnim rekvizitima, penjalicama, klackalicama, ljuljaškama, spravama za igru i vežbu i da u jednom prijatnom ambijentu provode što više vremena u rekreaciji – rekao je i zahvalio izvođaču radova koji je i tokom vanrednog stanja, uz poštovanje svih neophodnih mera, bio prisutan na ovoj lokaciji.

Prostor za igru najmlađih u naselju Nova Galenika prostire se na 400 kvadrata, biće opremljen savremenim sadržajima za igru i vežbu, klupama i ozelenjenim površinama, a posebna atrakcija će biti zip-lajn. Radovi će biti završeni do kraja nedelje.