petak, 29. maj 2020.

U planu pripreme za volonterski centar kako bi se odgovorilo na buduće krize

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević zahvalio je svima koji su dali doprinos u borbi protiv virusa korona, te dodao da je ponosan na to što je bio deo tima koji se borio i izborio s ovom teškom situacijom.

Podsetio je da je Grad Beograd poslao 173 hiljade paketa najstarijim sugrađanima, a nakon toga još osam hiljada paketa za osobe sa invaliditetom.

– Uspeli smo da se izborimo sa ovom pandemijom, ali nastavljamo da se spremamo ukoliko dođe do sledeće krize, odnosno povratka iste pandemije. Osim pripremanja magacina, počinjemo da pripremamo i volonterski centar. Želimo da otvorimo ovaj centar kako bismo obučavali naše sugrađane i bili spremni da odgovorimo na ovakve izazove – rekao je Petronijević i dodao da je zdravstveni sistem uspeo da izdrži zahvaljujući permanentnom ulaganju u isti.

Pomenuo je i akciju podele zastava Srbije i dodao da je im je mesto u našoj državi i da svako treba da je izloži na vidno mesto.

– Kao što to rade ljudi u Italiji, Španiji, Kini ili u Americi, trebalo bi da radimo i mi u Srbiji. Oni koji nisu dobili zastavu, a žele je, mogu da se jave i dobiće je. Neka je okače sa ponosom, jer treba da budemo ponosni na zemlju koja je uspela da izdrži pandemiju i pošalje čak pomoć Italiji, koja je nama pomogla 2014. godine – rekao je Petronijević i dodao da je Vlada Republike Srbije uvela važne mere kako bi pomogla građanima na ekonomskom nivou.

Zahvalio je Beogradskoj areni i „Gradskom saobraćajnom preduzeću”, „Zelenilu”, „Gradskoj čistoći”, pojedinicma i sekretarima koji su svakodnevnim angažmanom pokazali da su ponos ovog grada i ove države.

– Nadam se da nećemo više morati da se dokazujemo i da se borimo s ovakvim pandemijama. Ponosan sam na to što sam deo države koja teritorijalno nije velika, ali je velika srcem, i koja ume da ceni svoje prijatelje i brine o svojim sugrađanima – zaključio je Petronijević.