utorak, 2. jun 2020.

Gradonačelnik Radojičić: Beograd da se razvija po meri deteta i zdravijeg grada

„Nastojim da se Beograd razvija po meri deteta i u pravcu zdravijeg grada. Zato i vodimo računa da u svim delovima Beograda ravnomerno uređujemo devastirane zelene površine na zadovoljstvo, pre svega, najmlađih”, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem prisustvovao otvaranju dečjeg igrališta u zemunskom naselju Nova Galenika.

Gradonačelnik je istakao uverenje da će nova parkovska površina uticati na kvalitet života građana u ovom delu Zemuna i dodao da se posebno vodi računa o ravnomernom razvoju opštine.

– Ovim projektom predviđeno je oživljavanje ukupno 15 neuređenih zelenih površina na različitim lokacijama u svim zemunskim naseljima – najavio je gradonačelnik.

On je podsetio da Grad Beograd zajedno sa JKP „Zelenilo – Beograd” i drugim javnim preduzećima pomaže beogradske opštine u realizaciji ovakvih i sličnih projekata.

– Danas na ovom mestu imamo priliku da vidimo mnogo dece, njihove roditelje, bake i deke koji su posle pandemije virusa korona iskoristili priliku da vreme provode u prirodi. Zbog toga sam i ovde, da dam podršku Opštini Zemun koja radi odlično svoj posao, kao i svim drugim beogradskim opštinama koje slične projekte već realizuju ili će ih realizovati – poručio je Radojičić.

Važno je, prema njegovim rečima, da svaki građanin Beograda realizacijom ovakvih i sličnih projekata oseti bolji kvalitet života.

– Zemun ima velike projekte koje izvodi zajedno sa Gradom i Republikom. Počela je izgradnja 250 stanova za pripadnike bezbednosnih službi po povoljnim uslovima. Takođe, pri kraju su radovi na zemunskom pristanu, koji će omogućiti da sjajna turistička ponuda Zemuna bude dostupnija, pre svega turistima koji u sve većem broju sa reka posećuju našu prestonicu – ukazao je prvi čovek Beograda.

Matić je izrazio zadovoljstvo da se devastirana površina uredila i privela nameni, kako bi sada bila dostupna svim građanima. Zahvalio je starijim sugrađanima što su bili disciplinovani tokom vanrednog stanja, podsetivši da su u tom periodu radnici vredno radili na uređenju nove parkovske površine u naselju Nova Galenika. Trenutno se, prema njegovim rečima, izvode radovi u neposrednoj blizini u Ulici Svetozara Papića, kao i na još nekoliko lokacija.

– Želimo da nam svaki deo Zemuna izgleda upravo ovako. Da uradimo projekte i novac ravnomerno uložimo u svaki deo opštine – od Grmovca, Busija pa do Donjeg grada, kako bi svaki naš sugrađanin bio zadovoljan i ponosan na to što živi u Zemunu – zaključio je Matić.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki, izvršna direktorka JKP „Zelenilo – Beograd” Nataša Šišaković, predstavnici Opštine Zemun i brojni građani.