ponedeljak, 8. jun 2020.

Vesić: Posle snažnog nevremena polako se normalizuje situacija u Beogradu

Situacija u Beogradu se posle snažnog nevremena polako normalizuje, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Goran Vesić za Tanjug, dodajući da se u Operativnom centru Uprave za vanredne situacije Grada Beograda prati situacija u vezi sa velikom količinom padavina u poslednjih nekoliko sati.

Vesić je rekao da je prema podacima RHMZ-a u Košutnjaku palo 52 litra kiše od 17 do 20 časova, a u centru grada oko 50 litara. On je kazao da je to izazvalo probleme u određnim delovima grada, ali je naglasio da će uskoro biti u potpunosti normalizovan gradski saobraćaj.

Vesić je dodao da se sutra očekuje oko 20 litara padavina u Beogradu.

Govoreći o javnom prevozu, naveo je da je postojao problem s podvožnjakom u Ulici 11. krajiške divizije, gde je u 19.45 časova zaustavljen saobraćaj. Kako je rekao, policija je odatle izvukla četiri osobe iz vozila koje je bilo zaglavljeno u vodi. On je dodao da je u Ulici Dragoslava Srejovića palo drvo, zbog čega je u 19.45 sati obustavljen soabraćaj.

Vesić je rekao da je u 19.35 časova preventivno isključena trolejbuska mreža, a u 19.30 tramvajska mreža, kako bi se zaštitili ljudi zbog grmljavine. Prema njegovim rečima, u 19.25 časova u Požeškoj ulici počelo je preusmeravanje tramvaja, a u 21 sat uključena je struja i vraćeni su tramvaji i trolejbusi na ulice.

I dalje, kako je naveo, postoji zastoj u Makenzijevoj ulici, ali će uskoro biti potpuno normalizovan gradski saobraćaj.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da su trenutno aktivna tri požara na teritoriji grada, dok ih je tokom popodneva bilo šest.

– Oni su pod kontrolom, deset vatrogasnih ekipa se nalazi na terenu i pomažu da se voda iscrpi u podrumima i na određenim mestima gde postoje problemi – rekao je Vesić.

Što se vodovoda tiče, ukazao je da je najviše problema bilo kod Urgentnog centra, u blokovima 30 i 23, kod Beogradskog sajma, u naselju Veljka Vlahovića i u jednoj ulici iznad Valjevske ulice na Banovom brdu, gde je „asfalt odnela kiša”. On je dodao da je hitna ekipa „Beograd-puta” upućena na lice mesta kako bi sanirala štetu.

Što se tiče rada „Gradske čistoće”, Vesić je rekao da je oko 420 kontejnera odnela voda i da je više od 60 ekipa na terenu kako bi vratile kontejnere na svoje mesto.

Istakao je i da su tri stabla pala u Beogradu, ali da je „Zelenilo – Beograd” u roku od 40 minuta rešilo sva tri problema. Takođe je najavio da se tokom noći i tokom sutrašnjeg dana očekuje oko 20 litara padavina.

– Padavine će se nastaviti, ali neće biti ovog intenziteta. Mada za ovo doba godine neće biti ni male. Tokom sutrašnjeg dana, tokom popodneva, očekujemo ponovo grmljavine i nove padavine – rekao je Vesić, dodajući da gradske službe, u saradnji sa MUP-om Srbije i drugim nadležnim službama, prate situaciju i reagiju na terenu.

On je istakao da je trenutno problem to što je u jednom broju podruma došlo do poplava i izlivanja kanalizacije.

– Trenutno je najurgentnije kod „Sava centra”. Sajam je već prohodan, kao i Ulica Veljka Vlahovića – rekao je Vesić.

On je takođe rekao da je postojao problem i u Ulici Miška Kranjca u Rakovici, gde se nalaze vatrogasci situacija se polako stabilizuje.

– Manje više se situacija u gradu polako normalizuje – zaključio je Vesić.

 

FOTO: Tanjug