četvrtak, 18. jun 2020.

Otvoren Kulturni centar „Batajnica”

Predsednik opštine Dejan Matić otvorio je Kulturni centar „Batajnica” koji se prostire na površini od 207 metara kvadratnih. Prostor je multifunkcionalan i koristiće ga Pozorište amatera Batajnice i mnogobrojna kulturno-umetnička društva, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Matiću je bila čast što je centar otvoren i iskoristio je priliku da istakne kako su ovakav događaj građani, a posebno deca Batajnice zaslužili.

– Uložili smo veliki trud da dođemo do ovog objekta i ispunimo sve preduslove, da bismo na kraju odvojili potrebna finansijska sredstva za uređenje prostora. Vrlo dobro znate u kakvom stanju je bio objekat, ali i znate da nema prepreka kada je potrebno da stvaramo uslove za edukaciju i razvoj naše dece. Nadam se da smo uspeli da ovaj prostor prilagodimo, onoliko koliko je to moguće, kako bi se ovde organizovale sve one lepe kulturne manifestacije. Radili smo na svemu onome što smo se sa vama dogovorili, počev od obnavljanja škola i vrtića, preko putne infrastrukture, pa sve do vodovoda i kanalizacije. Jedan od kapitalnih projekata je i izgradnja novih šest kilometara kanalizacije. Tu je i dalje gradilište iza ovog kulturnog centra zato što rešavamo višedecenijski problem naših komšija koje nemaju kanalizaciju – rekao je predsednik opštine i dodao da je uređenje Kulturnog centra „Batajnica” samo međukorak do otvaranja doma kulture u namenskom objektu na nekoj drugoj lokaciji. 

Centar su otvorili Dečji hor „Orlići” i glumac Mića Dudić, veteran batajničkog amaterizma.