utorak, 23. jun 2020.

Predškolci kroz igru o značaju higijene u borbi protiv virusa

Na likovnom konkursu „Higijena ruku za naše zdravlje” za predškolce iz cele Srbije izabrano je 40 radova koji će biti nagrađeni, a rad šestogodišnje Srne Rebić iz vrtića „Mrvica” na Starom gradu naći će se na poštanskoj marki Pošte Srbije.

Direktorka Predškolske ustanove „Čukarica” Biljana Gajić, koja je danas predsedavala žiriju konkursa u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, istakla je da se sa decom o virusu korona razgovara i da se na razne kreativne načine sprovode mere zaštite.

– Ovo je jedan od načina da deci približimo važnost higijene i čestog pranja ruku. Pristiglo je 127 radova iz cele Srbije, deca su se baš potrudila i iz radova vidimo da razumeju ono o čemu sa njima razgovaraju vaspitači, što je veoma važno – rekla je Gajićeva.

Ona je zahvalila svoj deci i predškolskim ustanovama Srbije na učešću u konkursu i zaključila da svim vaspitačima sada mora biti prioritet podizanje nivoa svesti o značaju higijene ruku sa ciljem da se spreči širenja virusa kako kod dece tako i kod roditelja koji te iste mere moraju sprovoditi sa njima i kod kuće.

– To je jedini način da svi budemo bezbedni. Zaposleni u vrtićima su roditeljima savetodavno uvek dostupni i mogu nam se obratiti – zaključila je Biljana Gajić.

U organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije, likovni konkurs „Higijena ruku za naše zdravlje” trajao je od 10. do 22. juna.