nedelja, 28. jun 2020.

Poruka đacima generacije: Budite i dalje naš ponos

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je ovogodišnjim đacima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola na izvanrednom postignutom uspehu i poželeo im podjednako uspešan nastavak školovanja.

– Čestitam vam na svemu postignutom do sada, na zalaganju i istrajnosti i u ovoj teškoj godini i radujem se svim vašim sledećim uspesima, mnogo nade polažemo u vas za sve buduće godine – rekao je Gak.

On je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu kojim rukovodi odlučio da se tradicionalni prijem đaka generacije na Starom dvoru iz bezbednosnih razloga ove godine ne održi, kako se deca ne bi nepotrebno izlagala riziku u danima kada beležimo porast broja zaraženih virusom korona.

– Nažalost, okolnosti su takve da nije bezbedno da zajedno na jednom mestu slavimo vaš uspeh, ali baš ovakve godine pokazuju koliko su domaći stručnjaci u svim oblastima važni za jednu zemlju i koliko je važno da nastavimo sa ulaganjima u obrazovanje da biste imali još bolje uslove za učenje i dalji razvoj – rekao je Gak.

On je istakao da nagrade Grada Beograda neće izostati te da će Sekretarijat preko škola dostaviti učenicima generacije knjige, tablete i laptopove, nagrade koje najbolji učenici dobijaju svake godine.

– Još jednom vam čestitam, budite i dalje ponos ne samo Beograda, već cele Srbije – zaključio je Gak.