utorak, 28. jul 2020.

Izložba „Stvaralačka Grocka” u Rančićevoj kući

Šesta kolektivna izložba „Stvaralačka Grocka” biće otvorena za posetioce od 31. jula u Rančićevoj kući, saopšteno je iz Centra za kulturu Grocka.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i primene zdravstveno-bezbednosnih mera, planirano svečano otvaranje izložbe neće biti održano, ali postavka je dostupna za posetioce uz primenu aktuelnih mera zaštite, radnim danima u okviru radnog vremena ustanove, kao i subotom od 10 do 16 časova.

Na ovogodišnjoj izložbi „Stvaralačka Grocka” izlagaće 51 umetnik sa teritorije opštine Grocka, a tom prilikom biće izložen isti broj dela koja će prikazati raznovrsne tehnike i umetničke prakse.

Grupna izložba „Stvaralačka Grocka” traje od 2015. godine – osmišljena kao vid umrežavanja i predstavljanja lokalnih umetničkih potencijala, na teritoriji opštine koju karakteriše viševekovno istorijsko i kulturno trajanje. Ovogodišnje predstavljanje u znaku je vanrednih okolnosti koje su planetarno uticale na život i aktivnosti zajednice i pojedinca, kao i na poimanje ličnih i društvenih vrednosti ili prioriteta.

Kao i prethodnih godina, izložba ima za cilj predstavljanje raznovrsnosti produkcije velikog broja autora koji žive i/ili stvaraju na teritoriji opštine Grocka. Okupljanje i povezivanje umetnika u okviru grupne izložbe, poput „Stvaralačke Grocke”, kao i promocija njihovog rada u javnosti, bitan je korak u osnaživanju autora i obogaćivanju kulturnog života lokalne zajednice.