četvrtak, 30. jul 2020.

Bez naplate korisnicima usluge dnevnih boravaka koji je nisu koristili zbog epidemioloških razloga

Odbornici su danas usvojili odluku kojom se odobrava Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da se do uspostavljanja rada u punom kapacitetu ne naplaćuje usluga dnevnog boravka u Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. To se odnosi na korisnike koji nisu obuhvaćeni prvom fazom pružanja usluge, kao i na one koji ne koriste uslugu zbog epidemioloških razloga. 

Sekretarka za socijalnu zapštitu Nataša Stanisavljević je obrazlažući ovu odluku podsetila da Grad Beograd pruža uslugu korišćenja dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju u 15 objekata na celoj teritoriji grada. 

– Usled epidemioloških razloga, dnevni boravci su bili zatvoreni za vreme vanrednog stanja. Ponovo su počeli da rade 1. juna u konsultaciji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje kako bi se na najbolji način zaštitili korisnici i zaposleni. Zavod je sačinio određena uputstva i od 1. juna se usluga pruža u faznom režimu. Svi korisnici nisu obuhvaćeni u prvoj fazi jer je predloženo da se smanji broj grupa u cilju slabljenja rizika širenja virusa. Ovim zaključkom je omogućeno da se ne naplaćuje ova usluga roditeljima čija je deca nisu koristila– precizirala je Stanisavljevićeva.