utorak, 15. septembar 2020.

Vesić: Građani Lazarevca dobijaju direktnu vezu sa Ibarskom magistralom

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove u Ulici Janka Stajčića u Lazarevcu, koja je veoma važna za građane jer predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom.

Vesić je tom prilikom istakao da je Grad Beograd za ovu ulicu izdvojio oko dva miliona evra i da je to poruka svim građanima iz prigradskih opština, da, za razliku od perioda do 2013. godine, kada su bili zapostavljeni i kada se nije radilo, sada Grad Beograd ulaže četiri puta više sredstava nego što je to bio slučaj ranije.

– Ulica koja predstavlja vezu Lazarevca sa Ibarskom magistralom, u prvoj fazi biće izgrađena u dužini od 950 metara, a u drugoj fazi biće završeno svih 1.760 metara. Ona je važna za sve Lazarevčane, jer ovde živi oko 3.500 građana, ali i za sve koji ovuda prolaze i izlaze na Ibarsku magistralu. Menjamo kompletnu instalaciju, postavljamo vodovodne cevi, radimo toplifikaciju, stavljamo rasvetu koja nije postojala. Biće napravljene dve trake po 3,5 metara širine, a gradimo i trotoare čiji je nedostatak ranije predstavljao veliki problem za sve građane koji ovde žive. Kada radimo ulicu, radimo je na način da ona bude identična ulicama u centru grada, na Terazijama, jer Beograd se danas gradi i uređuje podjednako i u centru i u prigradskim opštinama – rekao je Vesić.

Podsetio je da su radovi počeli 11. marta, te da su zbog virusa korona jedno vreme bili prekinuti, a očekuje se da do kraja novembra bude navučen prvi sloj asfalta.

– Tada ćemo, u zavisnosti od vremenskih uslova, odlučiti da li ćemo drugu fazu raditi tokom zime ili na proleće. Ovo je još jedan od projekata koji radimo u Lazarevcu. Urađena je, između ostalih, Ulica Stanislava Sremčevića Crnog i nastavljamo planski da radimo ulicu po ulicu. Ne radi se stihijski i zaista se trudimo da građani Lazarevca imaju dobre uslove za život, kao i svi drugi građani Beograda – istakao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo što je danas u poseti ovoj opštini zamenik gradonačelnika, koji se, kako je naveo, zalagao za ravnomerno ulaganje novca u sve prigradske opštine na teritoriji Beograda. On je rekao da su rekonstruisane i ulice Stanislava Sremčeića Crnog i Vladike Nikolaja Velimirovića i dodao da je još mnogo toga urađeno uz podršku Grada Beograda.

– Nadam se da će u narednoj godini, koja će biti teška zbog celokupne situacije u celom svetu zbog virusa korona, još novca biti uloženo u opštinu Lazarevac i da ćemo zajedničkim snagama nastaviti da radimo na stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za život – istakao je Stević i dodao da je politika Grada Beograda jasna i podrazumeva ravnomerno ulaganje u sve opštine.

Prema njegovim rečima, u ovoj opštini radi se i na izgradnji vodovodne mreže u Mesnoj zajednici „Mirosaljci” i naselju Arapovac, na projektovanju kanalizacione mreže u mesnim zajednicama „Momčilo Pavlović” i „Branko Radičević”, kao i na vodosnabdevanju pet sela na jugu opštine Lazarevac.

Stević je zahvalio Gradu Beogradu na saradnji u prethodnom periodu i naveo da ne sumnja da će tako biti i ubuduće.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Željko Pavlović.