petak, 18. septembar 2020.

Napreduju radovi na rekonstrukciji trga u Boljevcima

Rekonstrukcija trga u Boljevcima, kao i plan da se u narednim godinama urede trgovi i centralni delovi svih sedam prigradskih opština, najbolji je pokazatelj da se jednako ulaže u razvoj svakog dela Beograda, rekao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković prilikom obilaska radova na rekonstrukciji trga u Boljevcima, te dodao da će nakon završenih radova meštani ovog naselja dobiti velelepni i funkcionalni trg.

On je istakao da je ovo još jedan u nizu projekata koji se u poslednjih nekoliko godina realizuju u Boljevcima.

– Radi se punim kapacitetom, radnici su svakodnevno na terenu i očekujemo da rekonstrukcija bude završena u decembru. Trenutno je završeno 65 odsto građevinskih radova, a započeto je i popločavanje u delu kod pošte. U dogovoru sa Gradskom opštinom Surčin, u planu je obezbeđivanje još dodatnih 20 parking mesta koje će finansirati Opština – rekao je Marković.

On je podsetio da je projekat za rekonstrukciju trga uradilo JKP „Beograd-put” i da je njime predviđeno obnavljanje kolovozne površine sa 20 parking mesta, uređenje platoa uz saobraćajnice, obezbeđivanje više zelenih površina, kao i uređenje postojećeg sistema za odvodnjavanje.

Obilasku radova prisustvovali su član Gradskog veća Miloš Dangubić i predstavnici Opštine Surčin.