utorak, 22. septembar 2020.

Izmena režima javnog prevoza

Zbog radova na redovnom održavanju Ulice Dušana Damjanovića, na delu od Ulice 13. oktobra prema Ruckoj ulici, sutra će od 7 do 15 časova doći do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja Ulice Dušana Damjanovića u zoni radova, pa će linije javnog prevoza saobraćati na sledeći način – vozila sa linije 553 će saobraćati sledećim trasama: 13. oktobra – Duboko – Palih boraca Male Moštanice – Moštanička – terminus „Rucka”; vozila sa linija 860A i 860J će saobraćati trasom: 13. oktobra – Duboko – Palih boraca Male Moštanice – Moštanička i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, a linija 553 i privremeno stajalište „Mala Moštanica (brdo)” u Moštaničkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom palih boraca Male Moštanice. 

Izmena režima javnog prevoza zbog redovnog održavanja u Bulevaru Nikole Tesle

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Ulice ušće, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi bez saobraćaja po fazama i to:

Faza 1 – Bulevar Nikole Tesle – zatvaranje ulice za saobraćaj, u smeru ka Zemunu, od 23. septembra od 7 časova do 27. septembra do 15 časova, pri čemu će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način: linije 15, 84, 704, 706 i 707 će se u smeru prema Zemunu kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta, Bulevarom Nikole Tesle i dalje redovnom trasom, dok će u smeru prema gradu saobraćati redovnom trasom.

Linije 27E i 35 će se u smeru prema terminusu „Novi Beograd (Blok 20)” kretati Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića i Vladimira Popovića do terminusa „Blok 20”, dok će u smeru prema gradu saobraćati redovnom trasom.

Linija 60 će u smeru prema okretnici „Novi Beograd (Toplana)” saobraćati preko Brankovog mosta, ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića, Zemunskim putem, Brodarskom ulicom i dalje redovnom trasom, dok će u smeru prema gradu saobraćati redovno.

Faza 2 – Bulevar Nikole Tesle – zatvaranje ulice za saobraćaj, u smeru ka centru grada, od 30. septembra od 7 časova do 4. oktobra do 15 časova, pri čemu će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način: linije 15, 84, 704, 706 i 707 će se u smeru prema centru grada kretati Bulevarom Nikole Tesle, Ulicom trešnjinog sveta, Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom, dok će u smeru prema Zemunu saobraćati redovno.

Linije 27E, 35 i 60 će u oba smera saobraćati redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.