ponedeljak, 23. novembar 2020.

Započeto čišćenje Čukaričkog rukavca

Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode” započelo je danas čišćenje Čukaričkog rukavca po rešenju vodnog inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, navodi se u saopštenju tog sekretarijata.

– Na osnovu prijava građana, vodni inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove je izvršio vanredni nadzor na navedenoj lokaciji. Tom prilikom je Agenciji za zaštitu životne sredine naloženo vanredno uzorkovanje vode Topčiderske reke. Rezultati uzorkovane vode su ukazali na povećan raspad organskih materija, do koga dolazi usled izlivanja fekalnih i sanitarnih voda – navodi se u saopštenju.

Podseća se da su vodna inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda i predstavnici JVP „Srbijavode” obišli Čukarički rukavac u cilju rešavanja problema – čišćenja mulja i obezbeđivanja adekvatnog protoka vode. Nakon konstatovanja činjenica i sačinjavanja zapisnika, vodni inspektor resornog sekretarijata je doneo rešenje, čije izvršenje je JVP „Srbijavode” započelo danas.