ponedeljak, 30. novembar 2020.

Zaposleni u CDL-u neće ostati bez plata

Zaposleni u Centru dečjih letovališta ne treba da strahuju da će ostati bez zarada uprkos činjenici da CDL ove godine trpi ekonomske posledice izazvane virusom korona, kao i celokupan sektor turizma u Srbiji i svetu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak na današnjoj sednici gradskog parlamenta na kojoj su odbornici usvojili ovu odluku. 

– Tokom ovih meseci kada zbog korone nema ni ekskurzija niti dečjih radionica i kampova, Sekretarijat će CDL-u dotirati novac za plate. Važno nam je da očuvamo radna mesta tokom epidemije, a kada sve ovo prođe nastavljamo tamo gde smo stali, jer je pre epidemije CDL imao odlične rezultate rada – rekao je Gak nakon što je danas na sednici Skupštine grada usvojen predlog Sekretarijata o podršci CDL-u.

Gak je podsetio da su višemilionska ulaganja CDL-u donela preporod, pa je dobit u 2019. godini četiri puta veća u odnosu na 2018. godinu s obzirom na to da je ostvaren profit od 13,6 miliona dinara. 

– Povećani su i prihodi, popunjenost kapaciteta je veća za 15 odsto u prošloj godini, a uz to su racionalizacijom smanjeni rashodi poslovanja. U ovoj godini trendove diktira epidemija virusa korona, ali su ovo sve dugoročna ulaganja koja će pomoći da lakše prevaziđemo ekonomske posledice pandemije – zaključio je Gak.

CDL u svom sastavu ima šest dečjih odmarališta – „Mitrovac” na Tari, „Bukulja” u Aranđelovcu, „Rudnik” na Rudniku, „Stanišinci” na Goču, „Stevan Filipović” na Divčibarama i „Šuplja stena” na Avali. 

Kapacitet objekata Centra dečjih letovališta je oko 1.500 mesta. Njihova najveća prednost je ta što su namenjeni organizovanom boravku dece, pa su, pre svega, pogodni za porodice sa decom koje žele da odmor provedu u prirodi.