petak, 4. decembar 2020.

Nikodijević: Nove mere Vlade Srbije stupaju na snagu u 17 sati

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da od 17 sati stupaju na snagu nove mere Vlade Republike Srbije u cilju suzbijanja virusa korona, te da je Gradski štab usvojio naredbu o sprovođenju tih mera.

On je precizirao da danas od 17 sati neće raditi ugostiteljski objekti: kafići, restorani i trgovinske radnje. Radiće objekti prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, istakao je Nikodijević za TV Prva.

Tokom vikenda, kako je naveo, biće otvorene prehrambene prodavnice, pekare, pijace, trafike, benzinske pumpe i apoteke, dok će drugi objekti biti zatvoreni.

– Pokušavamo da zadržimo normalan način funkcionisanja u prestonici, a sa druge strane, da smanjimo socijalne kontakte. Pozorišta i bioskopi mogu da rade do 17 sati i tokom vikenda, ali da predstave i projekcije budu završene do tog vremena – ukazao je predsednik gradskog parlamenta.

Nikodiejvić je istakao da Grad Beograd zajedno sa Sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja sprovodi stroge mere kontrole na čitavoj teritoriji prestonice.

– Pre svih, mere kontrole odnose se na ugostiteljske objekte i javni prevoz, odnosno na poštovanje radnog vremena i sprovođenje epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab. Samo tokom poslednje noći obavljena je 381 kontrola različitih objekata, i sve manji je procenat onih koji ne poštuju mere – podvukao je Nikodijević.

On je dodao da se odlukom Gradskog štaba večeras i tokom vikenda neće prekidati daljinsko grejanje.

– Stanovi će od večeras i tokom vikenda biti grejani 24 sata, s obzirom na to da u Beogradu duva jak vetar, te da će građani zbog novih mera više vremena provoditi u svojim domovima – zaključio je Nikodijević.