sreda, 16. decembar 2020.

Sednica Skupštine grada u petak, 18. decembra

Sednica Skupštine grada Beograda, 25. po redu, zakazana je petak, 18. decembar, i održaće se u „Sava centru”. 

Pred odbornicima će biti Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu, kao i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda, Predlog odluke o izmeni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i Predlog odluke o umanjenju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku odnosno kinematografsku delatnost u poslovnom prostoru na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, za period decembar 2020. – januar 2021. godine.

Odbornici će raspravljati o Predlogu plana detaljne regulacije za novo naselje Ovča na gradskoj opštini Palilula, Predlogu plana detaljne regulacije za kompleks socijalnog stanovanja u ovom naselju, kao i o Predlogu odluke o izradi plana detaljne regulacije za Blok 32 na teritoriji gradske opštine Novi Beograd. Pored toga, pred gradskim odbornicima naći će se Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2021. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Među ostalim tačkama raspravljaće se i o Predlogu odluke o izmeni i dopuni Odluke o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na neuslovne mreže koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda preko priključka sa blok vodomerom, zatim Predlogu plana održive urbane mobilnosti grada Beograda, a odbornici će odlučivati i o nekoliko odluka koje se donose po skraćenom postupku.

Sednica će biti održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.