četvrtak, 24. decembar 2020.

Sednica Skupštine grada u utorak, 29. decembra

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 29. decembar, 26. sednicu Skupštine grada, koja će se održati u „Sava centru”.

Pred odbornicima je Predlog plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine, na teritoriji opštine Savski venac, kao i Predlog plana detaljne regulacije dela područja između Ugrinovačke, Bačke ulice i Novosadskog puta, opština Zemun.

Na dnevnom redu je i Predlog plana detaljne regulacije za područje zapadno od Ulice Bahtijara Vagabzade, opštine Savski venac i Voždovac, Predlog plana detaljne regulacije fabrike kartona „Umka”, opština Čukarica, Predlog plana detaljne regulacije za deo objekata sistema vodosnabdevanja sa regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac za naselja Vrčin, Grocka, Begaljica, Mala Ivanča, Dražanj, Umčari, Pudarci, Kamendol i Brestovik, opština Grocka – prva faza, Predlog plana detaljne regulacije za deo objekata sistema vodosnabdevanja sa regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac za naselja Vrčin, Grocka, Begaljica, Mala Ivanča, Dražanj, Umčari, Pudarci, Kamendol i Brestovik, opštine Grocka i Sopot – druga faza.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu plana detaljne regulacije dela Makiškog polja na teritoriji opštine Čukarica i o Predlogu plana detaljne regulacije za kompleks RATEL-a u Dobanovcima, opštini Surčin.

Na dnevnom redu ove sednice gradskog parlamenta su i predlozi o izradi nekoliko planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.