četvrtak, 25. februar 2021.

Gradonačelnik Zoran Radojičić obišao Dom zdravlja u Surčinu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja u Surčinu u okviru svoje posete ovoj beogradskoj opštini. Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Miloš Dangubić i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

Ovom prilikom, gradonačelnik Radojičić je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da vidi lepo uređenu zgradu Doma zdravlja u kojoj sve funkcioniše kako treba. 

– Odmah se vidi domaćinski pristup i kada prilazite ovom domu zdravlja i kada ste u prostorijama. Čisto je i uredno, bez gužvi, što govori o dobroj organizaciji, a sve su to stvari koje šalju poruku da se ova opština i rukovodstvo Doma zdravlja odgovorno ponašaju prema ovoj ustanovi, a na taj način i prema svojim sugrađanima – rekao je Radojičić.

On je istakao da ova zdravstvena ustanova definitivno postaje Dom zdravlja Opštine Surčin, odvaja se od zemunskog Doma zdravlja i dodao da to na određeni način otvara mogućnost daljeg razvoja ove ustanove.

– To znači pružanje još bolje zdravstvene usluge sugrađanima koji žive u ovoj opštini, a njih je oko 50 hiljada. Skoro sve službe su pokrivene, a oprema se kontinuirano nabavlja. Prošle godine nabavljen je rendgen aparat koji minimalno zrači. To je veoma važno zato što kada ljudi ulaze u te dijagnostičke procedure, trebalo bi da budu što manje izloženi bilo kakvom riziku – rekao je Radojičić. 

Gradonačelnik je podsetio da je ovaj objekat napravljen 2013. godine, a vrednost ulaganja u opremu je oko 30 miliona dinara. 

Kada je reč o kovidu-19, on je posebno naglasio da je u Domu zdravlja Surčin napravljena reorganizacija u okviru sedam ambulanti, kako bi se na najbolji mogući način pružila pomoć pacijentima.

– Organizacija je tako dobra da za sat vremena građani mogu da završe celokupnu dijagnostičku proceduru u vezi sa virusom kovid-19. Ovim konceptom kojim je Dom zdravlja odvojen stvorena je mogućnost za dalji razvoj i unapređenje pružanja medicinske usluge – zaključio je gradonačelnik.