četvrtak, 4. mart 2021.

Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja

Za Zadušnice, u subotu, 6. marta, JKP „Pogrebne usluge” apeluje na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

U subotu, 6. marta, na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova, osim na groblju Nova Bežanija. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova, a na groblju Nova Bežanija kapije će biti otvorene od 16 do 18 časova.

Narednog dana, u nedelju, 7. marta, kapije će biti otvorene za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom groblju, Zemunskom, Starom bežanijskom i Topčiderskom groblju, gde je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 6. i 7. marta 2021. godine.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, Novoj Bežaniji, obezbeđena su minibus vozila sa   klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti. U slučaju potrebe, prevoz će biti obezbeđen i na groblju Zbeg.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, posetiocima će na Zadušnice na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.