sreda, 7. april 2021.

Gradonačelnik Radojičić sastao se sa ambasadorom Japana Takahiko Kacumatom

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas u Starom dvoru s novim ambasadorom Japana u Srbiji Takahiko Kacumatom.

Gradonačelnik Radojičić i ambasador Kacumata razgovarali su o brojnim projektima na kojima su Japan i Grad Beograd sarađivali u prošlosti, kao i o planovima da se ta saradnja proširi u budućnosti.

– Veliko mi je zadovoljstvo što u Beogradu ima sve veći broj kompanija iz različitih industrija, što doprinosi proširenju privredne saradnje između Beograda i Japana – rekao je gradonačelnik.

Saglasivši se sa ovom konstatacijom, ambasador Kacumata je istakao da Japan vidi Beograd kao regionalnu metropolu i da zbog toga želi da se još aktivnije uključi u njen razvoj.

– Primarno smo zainteresovani za pitanja zaštite životne sredine, smanjenje zagađenja vazduha, i generalno za vaš koncept „zelenog grada” – zaključio je ambasador Kacumata.

Gradonačelnik je dodao da će Grad s velikim zadovoljstvom učestvovati u svakom projektu koji će Beograđanima doneti dobrobit kada je reč o unapređenju zaštite životne sredine i kvaliteta vazduha u Beogradu.

– Unapred se radujem budućoj saradnji, pogotovo kada imamo u vidu da su primarni fokus od samog početka mog mandata bila pitanja koja se tiču zaštite životne sredine – zaključio je gradonačelnik Radojičić.