petak, 16. april 2021.

U tri opštine vakcinisano više od 50 odsto punoletnih

U tri beogradske opštine protiv virusa korona vakcinisano je više od 50 odsto punoletnih građana, a u dve opštine vakcinu je primilo više od 80 odsto starijih od 75 godina, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je prezicirala da je u opštini Stari grad vakcinisano 56 odsto punoletnih građana, u opštini Savski venac 54 odsto, a u opštini Vračar 52 odsto.

– U opštini Novi Beograd je 48 odsto vakcinisanih, što jeste značajno budući da u toj opštini živi veliki broj punoletnih građana – rekla je Nataša Stanisavljević za Tanjug.

Dodala je da je u opštinama Stari grad i Savski venac vakcinisano više od 80 odsto starijih od 75 godina, dok je u tri opštine – Stari grad, Savski venac i Vračar vakcinisano više od 70 odsto građana od 65 do 74 godina.

Stanisavljevićeva je istakla da je veoma važno da se nastavi vakcinacija na mobilnim punktovima u Beogradu, kako bi se dostigao visok stepen vakcinacije i u svim prigradskim opštinama.

– Zato su na vreme obezbeđene vakcine i zato se imunizacija sprovodi na svim mobilnim punktovima kako bi i građanima Lazarevca, Obrenovca, Sopota, Barajeva, Surčina bila dostupna vakcina kao što je i građanima u centralnim gradskim opštinama – rekla je Nataša Stanisavljević.

Dodala je da je na više od 52 mobilna punkta na teritoriji Beograda do sada vakcinisano ukupno oko 30.000 građana.