petak, 16. april 2021.

Omladinsko pozorište „Dadov” najavljuje 259. premijeru – Predstava „Šta je sobar video”

Omladinsko pozorište „Dadov” najavljuje za ponedeljak, 19. april, od 18 časova 259. premijeru sa predstavom „Šta je sobar video”. Režiju predstave koja je rađena po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona potpisuje Srđan Karanović, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beograda i nekadašnji član „Dadova”. Kostimografiju za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić, a scenografiju Saško Krstev.

Glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pritom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo svoju karijeru ili brak već i dokazao sopstvenu uračunljivost. Komad je pun histerije, nervoze, neuravnoteženosti, frustriranosti, ugušenih i pritajenih strasti. Ova komedija sastavljena je od niza konfuznih situacija, zamena identiteta, travestije ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji. Ono što je zajedničko svim likovima jeste zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.

Igraju: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Premijera će biti održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama, navedeno je u saopštenju iz ovog pozorišta. 

Reprize predstave održaće se 20, 21, 22. i 23. aprila, takođe s početkom u 18 časova.