ponedeljak, 19. april 2021.

Radojičić: U našoj prestonici do sada ukupno utrošeno čak 941.362 doze vakcina

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je na svojim društvenim mrežama objavio da je zaključno sa jučerašnjim danom, 18. aprilom, ukupni broj utrošenih doza vakcina u Beogradu 941.362.

U Beogradu dosad imamo 554.857 vakcinisanih punoletnih građana, što je oko 39,4 odsto, dok je 386.505 osoba, odnosno 27,5 odsto revakcinisano.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisana su 3.344 naša sugrađana.

Zaključno sa jučerašnjim danom, dosad su samo prvu dozu vakcine primila 168.352 punoletna Beograđana, odnosno 11,9 posto.

– Vrlo sam zadovoljan rezultatima i dinamikom vakcinacije u Beogradu. Ponosan sam na organizaciju i rad medicinskog osoblja na svim punktovima za imunizaciju. Vakcinišimo se, poštujmo mere i budimo solidarni, ovo je zajednička borba svih nas – apelovao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić svakodnevno se sugrađanima obraća putem društvenih mreža kako bi pružio jasne informacije o dinamici imunizacije u prestonici.

Na svojoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/zoranradojicic.rs i Instagram profilu https://www.instagram.com/zoranradojicic.rs, gradonačelnik svakodnevno pojašnjava nedoumice u vezi sa vakcinacijom i svakog jutra obaveštava sugrađane o broju dnevno aplikovanih doza, broju i procentu ukupno revakcinisanih osoba, onih koji su primili samo prvu dozu i ukupno aplikovanih doza za prethodni dan.