subota, 8. maj 2021.

Gradonačelnik Radojičić čestitao Svetski dan Crvenog krsta

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je svim članovima i volonterima Svetski dan Crvenog krsta. Svake godine se 8. maja slave principi, vrednosti, duga istorija, kao i snažan uticaj koji je ova velika organizacija imala tokom svog dugog postojanja.

 – Danas je važan dan za Crveni krst Srbije i svi ljudi koji su angažovani u ovoj organizaciji treba da su ponosni što joj pripadaju. Činjenica da je Srpsko društvo Crvenog krsta osnovano u Beogradu 1876. godine, odnosno svega 13 godina nakon osnivanja matične organizacije u Ženevi, svedoči da su humanost i želja da se pomogne ljudima kada im je teško svojstveni našem narodu – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je takođe istakao izuzetno važnu ulogu koju su zaposleni i volonteri Crvenog krsta imali i još uvek imaju tokom trajanja pandemije virusa korona. On je dodao da su njihova požrtvovanost i humanost od velikog značaja prilikom pružanju pomoća, nade i utehe u trenucima kada je najteže onima kojima je pomoć potrebna.

– Hvala Crvenom krstu na posvećenom i požrtvovanom radu. Humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost su osnovni principi Crvenog krsta, a građani su svakodnevno u prilici da se uvere da ova organizacija dosledno i istrajno sledi svoje principe – zaključio je prvi čovek Beograda.