sreda, 12. maj 2021.

Uloga medicinskih sestara u vrtićima je nemerljiva

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je 12. maj, Svetski dan medicinskih sestara, svim sestrama na preventivi zaposlenim u beogradskim predškolskim ustanovama i drugim institucijama od suštinske važnosti za Grad Beograd.

–One čine jednu od nabitnijih karika u sistemu predškolskog obrazovanja jer nam je bezbednost dece i medicinski nadzor nad njima u vrtićima izuzetno važan. Cenimo njihov dodatni napor u radu u epidemijskim uslovima i zahvalni smo na požrtvovanosti i profesionalnosti koju su pokazale u protekloj godini naročito – rekao je Gak.

On je istakao da su vrtići i tokom pandemije ostali oaze bezbednog i odgovornog ponašanja svih te da su zaposleni u njima pokazali kako se ovako važne institucije kao što su predškolske ustanove mogu izboriti sa epidemijom i funkcionisati jer je od suštinske važnosti da ostanu otvorene.

–Nemerljiva je uloga zaposlenih medicinskih sestara u tome, hvala im na velikom doprinosu i čestitam im Svetski dan medicinskih sestara – poručio je Gak.

On je podsetio da je u 17 beogradskih predškolskih ustanova zaposleno više od 250 medicinska sestra na preventivi koje uz više od 6 hiljada vaspitača brinu o oko 58 hiljada upisane dece.