sreda, 16. jun 2021.

Vesić: Punkt za vakcinaciju u TC „Ušće” prestaje sa radom večeras u 20 sati

Na punktu za vakcinaciju u Tržnom centu „Ušće”, koji je otvoren 6. maja, za pet nedelja vakcinisano je skoro 13.000 ljudi, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da je bilo predviđeno da punkt radi nedelju dana, ali da je imunizacija produžena u ovom centru zbog velikog odziva građana.

– Kada je punkt u „Ušću” otvoren, mnogi nisu razumeli koliko je važno da se ljudima omogući vakcinacija tamo gde žive, rade i dolaze. Vakcinacija u tržnom centru je nova za naše društvo te je bilo i otpora. Dao sam nalog da se opremi punkt za vakcinaciju i pre odluke Kriznog štaba, jer sam verovao u to. Samo me je predsednik Vučić podržao. Hvala mu na tome, a mi smo tu podršku opravdali velikim odzivom građana, te se na kraju pokazalo da je vakcinacija u tržnim centrima bila dobra odluka – ukazao je Vesić.

Zahvalio je Tržnom centru „Ušće” jer je Gradu Beogradu besplatno ustupio prostor za vakcinaciju.

– Hvala divnim lekarima i sestrama koji su radili svaki dan kako bi zaštitili sve građanke i građane koji su došli na vakcinaciju – istakao je Vesić i podsetio da je autobus za vakcinaciju svaki dan na terenu, gde je dosad vakcinisano više od 4.000 ljudi.