petak, 18. jun 2021.

Otvoren Peti „Dragan Mance kup 2021”

Pod pokroviteljstvom Opštine Zemun, danas je na terenu SC „Partizan Teleoptik”, u okviru Međunarodnog dečjeg festivala svečano otvoren Peti „Dragan Mance kup 2021”, saopšteno je iz ove opštine.

Kup je otvorio predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević i tom prilikom istakao da atmosfera u SC „Partizan Teleoptik”, broj učesnika, njihova borbenost i srčanost s kojom su se odazvali na predstojeća sportska nadmetanja i od Zemuna napravili sportsku prestonicu Evrope obavezuje lokalnu upravu da pruži još veću podršku jednom ovakvom događaju u narednim godinama. 

– Zahvaljujem vam što ste se odzavali u ovolikom broju i očekujem da ćete dati koliko možete, vodeći računa o fer-pleju, jer nas je sve ovde okupio jedan vanserijski igrač i čovek – Dragan Mance. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve što je u našoj moći da ovaj turnir postane jedan od najboljih u Evropi – naglasio je Kovačević. 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković dok je u ime Stručnog štaba, uprave i prvotimaca „Partizana” prisutne pozdravio Aleksandar Stanojević.

Negovanju uspomene i sećanja na slavnog centarfora Dragana Mancea kroz druženje i fudbalsku igru ove godine se prvi put pridružila GO Zemun, omogućivši organizatorima da ugoste čak 248 ekipa dečaka uzrasta od osam do 12 godina, od kojih i 16 timova devojčica, 120 sudija iz Srbije i zemalja okruženja: Bugarske, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske.