sreda, 7. jul 2021.

Gradonačelnik Radojičić: Oprema najnovije generacije u Specijalnoj bolnici „Sveti Sava”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas su posetili novu angio salu za neurointervencije u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava”.

– Ponosan sam na to što smo uspeli da nabavimo tako važnu, vrednu mašinu najnovije generacije za naše ljude. To pomaže pacijentima i lekarima. Ovu mašinu, koju ste danas videli, niko na prostoru bivše Jugoslavije nema, postoji samo u Beču i Istanbulu i zato vam čestitam.  Pomaže da se izbegne invaliditet, dobijamo na brzini i kvalitetu slike i moguće je pomoći većem broju pacijenata – rekao je predsednik Vučić.

Za novu salu za neurointervencije u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja se nalazi u sistemu zdravstva Grada Beograda i Republike Srbije, Ministarstvo zdravlja je izdvojilo iznos od 135 miliona dinara.

– Raduje me što Republika Srbija i predsednik Vučić lično prepoznaju značaj snažnog zdravstvenog sistema i potrebe da kvalitetan i stručan kadar zadržimo u Srbiji. Ovakve investicije upravo su potvrda da je strategija naše države na ovom planu odlična i da daje rezultate – istakao je gradonačelnik Radojičić. 

Planirano je da do kraja godine Republika Srbija izdvoji dodatna sredstva za kupovinu novih uređaja, što će lekarima omogućiti da pomoću najsavremenije medicinske opreme, uz veliku stručnost naših medicinskih radnika, na najefikasniji način leče ljude iz cele Srbije.

– Zaista sam impresioniran novom angio salom. U njoj se nalaze dve rendgenske cevi, što je najnovija tehnologija koja omogućava drastično smanjenje zračenja pacijenata i osoblja u sali. Pored toga, omogućava istovremeno snimanje u realnom vremenu u dve projekcije. Ovo je vrhunska oprema na koju bi bile ponosne bolnice i u mnogo bogatijim zemljama. Hvala državi Srbiji na kontinuiranom staranju o zdravlju svih ljudi u našoj zemlji – zaključio je gradonačelnik Beograda.