četvrtak, 15. jul 2021.

Gradonačelnik Radojičić prisustvovao otvaranju zdravstvene stanice u Borči

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas zdravstvenu stanicu u Borči, u okviru Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” Palilula, koja se prostire na površini od sedam hiljada kvadratnih metara.

Otvaranju su prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Predsednik Aleksandar Vučić, prilikom obraćanja lekarima, podsetio ih je da je ranije obećao da će ova stanica biti izgrađena, te da je to sada i ispunjeno.

– Pre kraja godine krenućemo i u izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava. Mi ćemo nastaviti da gradimo i radimo, a sve to znači bolji životni standard za građane. Više ne morate da idete u centar grada za preglede – rekao je Vučić i  dodao da se sada završava potrebna dokumentacija za taj projekat.

Vučić je istakao da je u novu zdravstvenu stanicu u Borči već prebačeno 70 hiljada kartona i da će ih biti još više.

Gradonačelnik Beograda je istakao da je presrećan što će u ovoj ustanovi sada raditi oko 150 lekara i medicinskih sestara kako bi građani Borče imali što bolju zdravstvenu zaštitu, projektovanu za populaciju od 200 hiljada stanovnika, i ujedno zahvalio predsedniku Vučiću koji je doprineo da dato obećanje bude u rokovima ispunjeno.

Na polaganju kamena temeljca, u decembru 2019. godine, rečeno je da će ta zdravstvena stanica imati službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućno lečenje i palijativnu negu, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te internu medicinu.