sreda, 21. jul 2021.

U beogradskim kol-centrima ostvareno skoro 200.000 poziva

Skoro 200.000 poziva ostvareno je dosad u beogradskim kol-centrima, putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv virusa korona, kao i prevoz do mesta gde se imunizacija vrši, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da na teritoriji Beograda radi sedamnaest ovakvih kol-centara, što znači da je u svakoj gradskoj opštini po jedan.

– Od početka pandemije Grad Beograd i gradske opštine stavile su sve svoje kapacitete na raspolaganje najstarijim sugrađanima, kako bi im pomogli u imunizaciji protiv kovida-19. Svaki dan angažovano je više od 150 volontera koji starijim sugrađanima pomažu da se prijave na portal eUprave i da se zahvaljujući tome vakcinišu. Oni rade svaki dan od osam sati ujutro do četiri sata posle podne i vikendom. Zahvaljujući radu kol-centara, više od 65.000 građana prijavljeno je za vakcinaciju – istakla je Stanisavljevićeva.

Podsetila je da starijih od 65 godina u glavnom gradu ima više od 350 hiljada, te da je cilj da se sa svakim od njih kontaktira i da im se pomogne ukoliko postoji bilo kakav problem u vezi sa vakcinacijom. To podrazumeva prijavu, uz njihovu saglasnost, i prevoz ako su nepokretni ili teže pokretni.

– Naša politika jeste takva da nijedna starija sugrađanka niti sugrađanin ne sme da ostane bez vakcine zato što nije u mogućnosti da se prijavi ili preveze do mesta za vakcinaciju. Takođe smo starijim sugrađanima omogućili da se i putem kol-centara prijavljuju za izlete koje organizuju opštine u saradnji sa Gradom Beogradom, a prilikom organizovanja izleta će se ispoštovati epidemiološke mere jer nam je zdravlje naših penzionera na prvom mestu. Naša je obaveza da brinemo o ovim ljudima i da im pomognemo – naglasila je sekretarka.