ponedeljak, 2. avgust 2021.

Suzbijanje odraslih formi komaraca

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastavljaju sa sprovođenjem mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi sutra od 19.30 do 24 sata i obuhvatiće sledeće lokacije: nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje uz kanal Galovica, Vinogradsku, Adu Ciganliju, Makiš, Adu Međicu, Zemun polje, Batajnicu 1, naselje Ekonomija, Batajnicu 2, 3, i 4, Šangaj, Busije, Busije i deo Šangaja, Dobanovce 1 i 2, Ugrinovce 1 i 2.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.