četvrtak, 9. septembar 2021.

Nikodijević u društvu veterana FK „Crvena zvezda” primio treću dozu vakcine

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević primio je danas na Beogradskom sajmu, u društvu veterana FK „Crvena zvezda”, treću dozu vakcine i tom prilikom pozvao građane da se vakcinišu i na taj način sačuvaju svoje, ali i zdravlje svoje porodice i sugrađana.

Zahvalio je FK „Crvena zvezda” i sekciji veterana na odgovornom ponašanju u ovoj, kako je rekao, zaista teškoj zdravstvenoj situaciji koja u celom svetu traje oko godinu i po dana.

– Molim sve građane da prate uputstva i ispoštuju apel zdravstvenih radnika da se vakcinišu. U Beogradu je od početka procesa imunizacije prvom dozom vakcinisano oko 787.000 ljudi, što je više od 58 odsto, drugu dozu primila je oko 761 hiljada građana, što i dalje nije dovoljno. Apelujemo na sve građane, ukoliko su u mogućnosti, da dođu i prime vakcinu, jer imamo dovoljno vakcina svih proizvođača. To je ujedno jedini i najbezbolniji način da izađemo iz ove teške situacije koja se poslednjih nedelja opet pogoršava – rekao je Nikodijević.

Dodao je da je u Srbiji vakcinisano i više od 170.000 stranaca, a ukoliko je država omogućila da građani mogu da biraju proizvođača vakcina, kao i vakcinalni punkt u bilo kojoj opštini, onda tu priliku treba iskoristiti.

– Jedini način da prođemo bez težih posledica jeste masovna vakcinacija. Ne želimo da zatvaramo grad, državu, da opet usporavamo našu ekonomiju koja u ovom trenutku beleži zaista izuzetne rezultate i bilo bi zaista neodgovorno da svojim ponašanjem ugrožavamo svoje i tuđe zdravlje – naglasio je Nikodijević.

Veliki broj veterana ovog proslavljenog kluba došao je danas i svojim primerom pokazao građanima da treba da se vakcinišu.

U Hali 11 Beogradskog sajma danas su bili predsednik FK „Crvena zvezda” Svetozar Miailović, bivši fudbaler i predsednik Skupštine FK „Crvena zvezda” Ratomir Dujković, kao i bivši proslavljeni fudbaler Stanislav Karasi.

Jovan Aćimović, bivši fudbaler „Crvene zvezde” i član sekcije veterana, zahvalio je u ime veterana Gradu Beogradu što od početka pandemije pomaže njima i njihovim porodicama, te omogućava da se na ovaj način zaštite.

Napomena: Snimak ovog događaja možete preuzeti sa sajta www.infobiro.tv