sreda, 15. septembar 2021.

Nastavljena podela tableta u vračarskim školama

Na Vračaru je juče nastavljena podela tableta u OŠ „Sveti Sava” i „Vladislav Ribnikar”, uz prisustvo đaka i njihovih roditelja. Predsednik gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković uručio je učenicima elektronska nastavna sredstva, a podeli tableta su prisustvovali članovi Veća Dragi Lukić, Biljana Rakić i šef Kabineta predsednika opštine Nikola Jelenković.

– Srećan sam što imam čast da vam podelim ovako vredne poklone, koji će vam veoma značiti u nastavi i učenju, kako u školi tako i kod kuće. Tableti su osigurani i vlasništvo su Grada naredne tri godine, zatim postaju vlasništvo roditelja. Na ovaj način moći ćete da posećujete samo obrazovne sajtove, a u periodu od 22 do 6 časova biće zaključani – naglasio je predsednik opštine, dodavši da je Grad na ovaj način omogućio da se neometano sprovodi digitalna nastava na teritoriji Beograda, za sve učenike od trećeg do šestog razreda.

Direktor OŠ „Sveti Sava” Jovana Milenković zahvalila je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću što je prepoznao tokove modernog nastavnog procesa, kao i predsedniku gradske opštine Vračar prof. dr Milanu A. Nedeljkoviću što je sproveo u delo obećano i obradovao učenike tabletima. Snežana Knežević, direktor OŠ „Vladislav Ribnikar”, rekla je da uz ovakvu podršku Grada i Opštine Vračar, naročito u vreme epidemije, tableti omogućavaju sigurnu nastavu na daljinu i digitalni tok obrazovnih informacija ka učenicima.

Roditelji su podržali ovu akciju ocenivši je kao veoma dobru u procesu modernizacije nastave i digitalizacije obrazovnog sistema. Osnovna škola „Sveti Sava” dobila je 506 tableta za učenike i 40 laptopova za nastavnike, a „Vladislav Ribnikar” 575 tableta i 57 laptopova.