četvrtak, 16. septembar 2021.

Vredna oprema Sedmoj beogradskoj gimnaziji kroz projekat „Zajednici zajedno 2020”

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović posetio je danas Sedmu beogradsku gimnaziju kojoj je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno 2020” donirala sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara.

Ovom donacijom obezbeđena je savremena školska i laboratorijska oprema za eksperimentalne i ogledne vežbe iz fizike i biologije, a kabineti su opremljeni i računarskom opremom poput interaktivnih displeja, pametnih tabli i tablet uređaja.

Andreja Mladenović je zahvalio kompaniji NIS koja već deceniju, zajedno sa Gradom Beogradom, radi na projektu „Zajednici zajedno”.

– Ovaj projekat je dosad obuhvatio 72 projekta, a kompanija NIS je prepoznala da društvena odgovornost mora da podstiče i zajednicu i sve one koji rade u korporacijama velikim poput ove. Ona daje veliki doprinos našem bruto društvenom proizvodu, zapošljava veliki broj ljudi, ali i razvija jednu drugu društvenu dimenziju – istakao je Mladenović.

Mladenović je istakao da su oni podstakli i druge korporacije i firme da budu društveno odgovorni i mimo svojih poslovanja daju društvu dodatni doprinos i da podstaknu, posebno mlade.

– Drago mi je što Sedma beogradska gimnazija, kao jedna od naših priznatijih školskih ustanova, ima ovakav pristup ovoj problematici. Drago mi ja da ste danas dobili jedno veliko priznanje, što predstavlja i odgovornost za sve vas da nastavite sa ovim projektima. Nadam se da ćete imati i dalje podršku Grada Beograda i na taj način podstaći i druge škole da se uključe u ovu vrstu projekata – rekao je Mladenović.

On je naglasio da su đaci danas kroz predavanja mogli da se uvere koliko je važno ulagati u znanje i poručio im da koriste ove kabinete koje su dobili i da se što više edukuju.

O značaju ovog programa govorio je i direktor Centra za odnose s javnošću NIS-a Stefan Despotović, koji je tom prilikom istakao da je cilj svih projekata podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Program „Zajednici zajedno” jedan je od programa kojima se sprovodi društvena odgovornost.

– Prošle godine bio je usmeren na projekte u oblasti obrazovanja i to pre svega u bezbednosti i digitalizaciji u školama – precizirao je Despotović.

On je obećao da će NIS zajedno s Gradom Beogradom nastaviti da ulaže u obrazovanje, ali i druge sfere života.

Tokom prošle godine NIS je zajedno sa nekoliko resornih ministarstva i dvanaest lokalnih samouprava podržao 72 škole i uložio 114,5 miliona dinara za unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i bezbednosti u školama. Konkretno u Beogradu, program je realizovan u 13 škola i uloženo je dvadeset miliona dinara.