četvrtak, 16. septembar 2021.

Predstavnici kancelarija za mlade iz cele Srbije na prezentaciji u Naučnotehnološkom parku Beograd

Kancelarija za mlade Grada Beograda danas je u Naučnotehnološkom parku Beograd bila domaćin predstavnicima kancelarija za mlade iz više gradova Srbije. Zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda Nemanja Marković istakao je da je Naučnotehnološki park primer dobre prakse.

– Ugostili smo predstavnike kancelarija za mlade iz cele Srbije kako bismo ih upoznali sa radom Naučnotehnološkog parka i kako bi oni te primere dobre prakse primenili u svojim sredinama. Odavde su krenule mnoge ideje, realizovani su brojni startap projekti – ukazao je Marković i zahvalio na podršci državnom sekretaru Ministarstva omladine i sporta.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Milan Savić je podsetio da to ministarstvo podržava rad svih kancelarija za mlade na nivou Republike Srbije, te Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade kao krovne organizacije.

– Podršku vršimo putem stručnog usavršavanja, ali i putem konkursa jedinica lokalnih samouprava na koje kancelarije za mlade iz cele zemlje mogu da konkurišu za sredstva za realizaciju različitih projekata i programa, kao i za infrastrukturne projekte osposobljavanja kancelarija za mlade i njihovo opremanje – precizirao je Savić.

On je istakao da će gosti iz cele Srbije danas imati priliku da se upoznaju sa dobrim spojem nauke, inovacija i biznisa, kao i sa kvalitetom provedenog vremena mladih ljudi.