četvrtak, 16. septembar 2021.

Gradonačelnik Radojičić ugostio predstavnika Vlade Republike Gambije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je u Starom dvoru primio predstavnika Vlade Republike Gambije, ambasadora „et-lardž” Omara M. O. Faala.

Diplomatski predstavnik ove afričke zemlje je gradonačelniku Radojičiću predstavio ukratko značajne događaje iz istorije Gambije, iskazavši ujedno zainteresovanost za uspostavljanje saradnje između Bandžula, glavnog grada Gambije i Beograda.

– Ambasador Faal mi je predočio na koje izazove nailazi glavni grad Gambije. Beograd je, naravno, uvek tu da ponudi svaku vrstu pomoći i saveta našim prijateljima. Radujem se našem sledećem susretu prilikom obeležavanja velikog jubileja Pokreta nesvrstanih u oktobru u Beogradu. Biće to odlična prilika da dalje razgovaramo o temama koje smo danas otvorili – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Ambasador Faal je izrazio veliko zadovoljstvo posetom Srbiji.

– Iskazana mi je velika čast što sam, pre svega, imao priliku da posetim Srbiju, a zatim i da razgovaram sa gradonačelnikom Beograda prof. dr Zoranom Radojičićem. Veliku zahvalnost dugujem gospodinu Anđelku Jovanoviću, na čiji sam predlog pozvan u posetu vašoj zemlji. Zahvaljujući njegovoj inicijativi, pokušaćemo prvi put u diplomatskoj istoriji da ostvarimo saradnju i razvijamo bilateralne odnose – rekao je ambasador Faal i dodao da se raduje novoj poseti Beogradu, već u oktobru.