subota, 18. septembar 2021.

„Pešačka nedelja” i „Biciklijada” u nedelju

Povodom obeležavanja kampanje „Evropske nedelje mobilnosti” koja se ove godine održava od 16. do 22. septembra, u nedelju, 19. septembra, biće organizovane „Pešačka nedelja” i „Biciklijada”.

„Pešačka nedelja” će biti organizovana od 10 do 15 časova, tokom koje će građani imati priliku da učestvuju u bogatom kulturno-edukativnom programu za najmlađe.

Posetioci će imati priliku da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikala na štandu Biciklističkog saveza Srbije, na Terazijama.

Kod Palate „Albanija” biće organizovane ekološke radionice za decu na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, s početkom u 10 časova.

Na bini koja će biti postavljena kod Palate „Albanija” u 12 časova biće organizovana i svečana dodela nagrada pobednicima nagradnog foto-konkursa „Održiva mobilnost za zdraviji život”, a nakon dodele biće upriličena i dečja pozorišna predstava „Cvrčak i mrav” u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Tokom trajanja „Pešačke nedelje” saobraćaj će biti zatvoren od Trga Republike do Trga Slavija od 7 do 17 časova.

„Biciklijada” će biti organizovana od 11 do 12 časova na biciklističkoj stazi kod Sportskog centra „25. maj” gde će učesnici „Biciklijade” takođe imati priliku da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikla od 10 do 13 časova.