ponedeljak, 18. oktobar 2021.

„Izađi mi na teglu” – tradicija koju treba da negujemo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović zatvorio je manifestaciju „Izađi mi na teglu” i tom prilikom istakao da je ovo lepa tradicija koju treba da negujemo. Kako je precizirao, na Adi Ciganliji se okupilo 25 ekipa iz raznih gradova.

– Atmosfera je predivna i svi učesnici su zapravo pobednici. Mnogi od ovih učesnika su nastavili da se bave proizvodnjom ajvara i da ga prodaju, a to je ovim porodicama, upravo zahvaljujući ovoj delatnosti, otvorilo novi način života. To je glavni „dobitak” od ove manifestacije koja pokazuje koliko naša zemlja ima lepu tradiciju koju moramo da negujemo. Možemo da budemo ponosni na ono što je dobro i autentično i što samo mi imamo – rekao je Mladenović.

Mladenović je podsetio da Beograd ima brojne manifestacije etno-karaktera i ocenio da je ovo jedna od najpozitivnijih.

– Beograd se trudi da bude centar gde će se ljudi iz raznih delova Srbije predstavljati svojim proizvodima. Tako se pokazuje bogatstvo naše zemlje i tako Beograd pokazuje ono što smo zaista mi – zaključio je Mladenović.

Finale ovog takmičenja organizovano je u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala, a reč je o osmoj sezoni „najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu”.